Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kézrátételes gyógyítás a történelemben
  2015-04-17 22:46:15, péntek
 
  Kézrátételes gyógyítás a történelemben

A betegek gyógyítása kézrátétellel az emberiség legkorábbi korszakai óta ismeretes. Amilyen messzire csak vissza tudunk menni a történelemben, mindenütt megtaláljuk ennek a gyakorlatnak a nyomait.

Joggal feltételezzük, hogy az írott történelem előtt is ismeretes volt már ez a módszer. Ma is minden nép között megtalálható, még a kezdetleges életet élő vademberek között is.

Úgy látszik, az emberi elme ösztönös meggyőződéséből eredt a gondolat, hogy a gyógyítást ebben az irányban kell keresni.






Már az ősi indiaiak, egyiptomiak, zsidók, kínaiak is ismerték a gyógyításnak ezt a módját. Egyiptomban, a sziklába vésett ősi képeken ott látjuk a gyógyítót, aki úgy kezeli a páciensét, hogy egyik kezét a páciens gyomrára teszi, a másikat a hátára.

A régi Kína felfedezői hasonló gyógymódról számoltak be. Az Ótestamentum tele van példákkal a gyógyításnak e formájáról, és ott találjuk az Új testamentumban is. St. Patrick Írországban úgy gyógyította meg a vakokat, hogy kezét a szemükre tette.

St. Bemard 11 vakot gyógyított meg és 18 béná­nak adta vissza tagjai épségét egyetlen napon, Kölnben 12 bé­nát gyógyított meg, 3 némát és 10 süketet, valamennyit kézrátétellel.

A korai egyházi történelem tele van ilyen példákkal és még ha le is vonjuk ezekből a romantikus meséket, amelyeket mindig hozzáadnak ilyenkor a valósághoz, - akkor is láthatjuk, hogy ezzel a módszerrel sok jó eredményt értek el.

Pyrrhus, Epirusz királya a történetírók szerint meg tudta gyógyítani a kólikát és a lép különböző betegségeit úgy, hogy megérintette az illetőt. Vespasianus császár - azt mondják - idegbetegséget, bénaságot, vakságot, stb. gyógyított kézrátétellel.

Hadriánus császár vízkórosokat gyógyított meg úgy, hogy ujjai hegyét rájuk tette. Olaf király kezét a szenvedőre tette és az azonnal meggyógyult. Anglia és Franciaország régi királyai golyvát és torokbántalmakat gyógyítottak a ,,királyi érintéssel".

Angliában a görvélykórt ,,királybetegségnek" nevezték, mert úgy hitték, csak a király érintése gyógyíthatja meg.

A Habsburg-grófok a hiedelem szerint a dadogást meggyó­gyították egy csókkal. Plinius beszámol arról, hogy egyesek a kígyó harapását érintéssel meg tudták gyógyítani. Számos nevezetes vallásos ember gyógyított kézrátétellel.

Angliában Grestrakes óriási szenzációt keltett és valóságos üldözést vívott ki maga ellen azzal, hogy a legkülönbözőbb betegségeket meggyó­gyította ezen a módon; sikerrel gyógyított olyan betegségeket is, melyek a közhit szerint csak ,,királyi érintéssel" voltak gyó­gyíthatók, s ezért trónkövetelőnek tartották.

A XII. században egy Levret nevű kertész csodálatos gyógyításokat vitt véghez London utcáin úgy, hogy az illetőt végigsimította ujjaival.

1817-ben egy Richter nevű szicíliai fogadós kézrátétellel az emberek ezreit gyógyította meg.






Amint látják tehát, a kézrátétes gyógyítás minden korban megvolt, minden nép között, és arra az emberre, akiben volt elég önbizalom ahhoz, hogy gyógyítson, - a többiek úgy tekintettek, mint különleges adottságokkal rendelkezőre.

Holott a tény az, hogy az ,,adottság" az egész emberiségé, és bárki élhet vele, ha van elég önbizalma ahhoz, hogy megpróbálja és elég komolyság van benne ahhoz, hogy ,,egész szívét beleadja" a gyó­gyítás munkájába.

A középkori krónikák telve vannak hasonló nagyszerű gyó­gyulások leírásával, melyek szintén kézrátétellel történtek; a gyógyítás színhelye rendszerint a templom volt. Van Helmont, aki a XVII. század első felében élt, úgy látszik, ismerte a kézrátétes gyógyítás elveit, mert így írt:

,,a delejesség mindenütt jelen van aktívan, - ebben semmi más új nincs, mint a neve; csakis azok előtt látszik paradoxnak, akik mindenen gúnyolódnak és akik mindent, amit csak nem tudnak megmagyarázni, a Sátán erejének tulajdonítanak."

Körülbelül ugyanebben az időben egy Maxwell nevű skót hasonló gyógymódot tanított. Ő egy életszellemben hitt, amely áthatja a világegyetemet, s melyből az ember meríthet a betegségek gyógyítására.

1734-ben Hehl Atya, egy pap egy univerzá­lis fluidum létezését tanította, ,,melyet fel lehet használni a betegségek gyógyítására". Csodálatos gyógyításokat vitt véghez, de aztán kiűzték a templomból azzal, hogy az ördög ereje van benne és boszorkányságot űz.

Mesmer az emberi mágnesség elméletét tanította és annak segítségével gyógyított, mindig a kezét használta. Mesmernek sok követője és tanítványa volt, sok kiváló is közöttük, mint pl. Puysegur márki.

A kézrátétel, a gyógyításnak szinte minden formájában nagy szerepet játszik, tekintet nélkül a különböző irányzatok nevére, vagy különböző elméleteikre.

Még mindig sokan vannak, akik úgy vélik, hogy a gyógyí­tásnak ez a módja feltételez valamiféle különleges adottságot, s ez bizonyos személyek tulajdonsága.

Ez azonban nem így van: a gyógyítás ,,adottsága" mindenkiben megvan, bár vannak, akik nagyobb jártasságra tettek benne szert, miután egyéni sajátosságaik, temperamentumuk alkalmasabbá teszi őket e munkára. De mindenki gyakorolhatja és fejlesztheti ezt az ,,adottságát".

(Felhasznált irodalom: Ramacharaka Yogi:A pszichikus gyógyítás tudománya / szerkesztette: Rejtélyek szigete)

Forrás: http://rejtelyekszigete.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Címkék: rejtelyekszigete, torokbántalmakat, temperamentumuk, meggyőződéséből, boszorkányságot, trónkövetelőnek, testamentumban, tulajdonítanak, életszellemben, legkülönbözőbb, világegyetemet, végigsimította, idegbetegséget, franciaország, feltételezzük, megmagyarázni, szerkesztette, kézrátétellel, adottságokkal, gyógyításokat, történelemben, gyakorolhatja, sajátosságaik, betegségeket, ótestamentum, megtalálható, fejlesztheti, gyógyításnak, történetírók, elméleteikre, vízkórosokat, rendelkezőre, gyógyítottak, megérintette, kézrátételes, gyógyíthatja, betegek gyógyítása, emberiség legkorábbi, írott történelem, kezdetleges életet, emberi elme, gyógyítást ebben, irányban kell, sziklába vésett, páciens gyomrára, régi Kína, szemükre tette, korai egyházi, romantikus meséket, történetírók szerint, szenvedőre tette, azonnal meggyógyult, Patrick Írországban, Angliában Grestrakes, Hehl Atya, Ramacharaka Yogi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Viharban csak az a fa marad ál...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  802 esztendeje, 1222. április ...  A fák lelke  Facebookon kaptam  képre írva  Ébredj  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Krisztinától  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Emberként automatikusan értéke...  Gondolatok az életről és szere...  Mosolyogtál már ma?  Ma  Facebookon kaptam  Szép estét  Minden gyerek jó.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon furcsa szeretni valakit...  György napra  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Jó éjt  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gaál Viktor gondolata  Minden gyerek jó.  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
betegek gyógyítása, emberiség legkorábbi, írott történelem, kezdetleges életet, emberi elme, gyógyítást ebben, irányban kell, sziklába vésett, páciens gyomrára, régi Kína, szemükre tette, korai egyházi, romantikus meséket, történetírók szerint, szenvedőre tette, azonnal meggyógyult, görvélykórt &#8222, király érintése, hiedelem szerint, dadogást meggyó­gyították, kígyó harapását, legkülönbözőbb betegségeket, közhit szerint, illetőt végigsimította, emberek ezreit, kézrátétes gyógyítás, egész emberiségé, gyó­gyítás munkájába, középkori krónikák, gyógyítás színhelye, templom volt, delejesség mindenütt, életszellemben hitt, ember meríthet, betegségek gyógyítására, univerzá­lis fluidum, templomból azzal, ördög ereje, emberi mágnesség, kezét használta, gyógyításnak szinte, különböző irányzatok, módja feltételez, gyógyítás &#8222, pszichikus gyógyítás, rejtelyekszigete, torokbántalmakat, temperamentumuk, meggyőződéséből, boszorkányságot, trónkövetelőnek, testamentumban, tulajdonítanak, életszellemben, legkülönbözőbb, világegyetemet, végigsimította, idegbetegséget, franciaország, feltételezzük, megmagyarázni, szerkesztette, kézrátétellel, adottságokkal, gyógyításokat, történelemben, gyakorolhatja, sajátosságaik, betegségeket, ótestamentum, megtalálható, fejlesztheti, gyógyításnak, történetírók, elméleteikre, vízkórosokat, rendelkezőre, gyógyítottak, megérintette, kézrátételes, gyógyíthatja, alkalmasabbá, gyógyítására, gyakorlatnak, tulajdonsága, segítségével, megtaláljuk, vespasianus, jártasságra, gyógymódról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3775
  • e Hét: 18647
  • e Hónap: 32552
  • e Év: 162259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.